-Preguntes complexes: Aquesta falacia es produeix quan formulem una pregunta que a part de preguntar una cosa pressuposa una altra, de manera que tota resposta estarà afirmant la presuposició donada.
-Argument ad ignorantiam: S´arriba a la conclusió de que quelcom és cert o fals perquè no s´ha demostrat el contrari.
-Argument circular: Consisteix en donar argument que signifiquen el mateix però amb diferents paraules sense arribar a un diàleg fluit.
-Argument ad hominem: Argument en que el nostre objectiu no és atacar a les idees sinó a les persones.
-Argument d´autoritat: Argument en què diem que quelcom és cert perquè ho afirma una autoritat, sense presentar proves de que ho sigui.
-Argument ad baculum: Arguments que presenten algun tipus d’amenaces com si fossin raons bones per recolzar una determinada opinió.
-Argument ad poulum: Es recorre a provocar l’entusiasme o altres sentiments de les persones amb la finalitat que atorguin el seu assentiment al que s’osté el parlant sense presentar cap prova.
-Argument ex populo: Argument que consisteix a defensar un determinat punt de vista al·legant que tothom hi està d’acord.
-Argument post hoc, ergo propter hoc: Es comet quan es raona que alguna cosa és la causa d'alguna altra cosa senzillament perquè la primera és anterior en el temps.
-Falàcia Genètica: Es comet quan es pretén que alguna cosa és «senzillament» o «sols que» el seu gènesi (el seu origen), o quan algú rebaixa alguna cosa a causa de el seu origen humil o poc propici.
No hay comentarios:
Publicar un comentario